måndag 23 juni 2008

Pappas grabb...


Hur många fyraåringar äter musslor? Och tjatar om att få det hela tiden? Jag bara frågar...
Grilla musslor är kul. Borsta av dom som vanligt och släng på dom på gallret bara. Det låter "pop" när dom är klara, helfestligt! Man får göra spadet att doppa i separat då, lök, vitlök, vitt vin, grädde och en slurk fiskfond.

En galicier skulle dricka en Albariño till. Lagar de Cervera är på väg ut men det finns 20 pannor kvar i Hötorgsbutiken. Jag tycker faktiskt att ni ska unna er den.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det vattnas i gommen - tyvärr ligger Hörtorget ca 55 mil bort . . .
Grabben känner jag igen - stor kille som blir allt starkare av musslor!

Johnny Handsome sa...

På fredag ska jag kanske traktera honom och hans farbror med majskyckling fylld med gålever och tryffel... han kommer prata franska flytande efter det!

Givetvis får ni läsa om det först här!

Mikko sa...

Då behöver jag ett dryckestips innan fredag.

Johnny Handsome sa...

Tryffeljakten pågår... kan bli nåt enklare om vi har otur. På Willys säljs det "grillhink" som är oidentifierbara styckningsdetaljer av djur man inte hade en aning om att det var människoföda, alltihop dränkt i härligaste flintastekmarinad.Livet är inte kort nog.

Anonym sa...

"Grillhink" låter ohyggligt äckligt!

Vem kommer att prata flytande franska efter fredag? Farbror eller pojken? Satsar på pojken!

Mikko sa...

Knappast farbror.

Johnny Handsome sa...

Nä... det går åt 100 gram tryffel till en kylling, för dom pengarna kan man köpa en herrgård i södra Sverige... så det får bli nåt annat. Franskt, givetvis!
Tror vi får hoppas på sonen, pappa och farbror är alldeles för fast i mamma Scan-träsket.