
Hur många fyraåringar äter musslor? Och tjatar om att få det hela tiden? Jag bara frågar...
Grilla musslor är kul. Borsta av dom som vanligt och släng på dom på gallret bara. Det låter "pop" när dom är klara, helfestligt! Man får göra spadet att doppa i separat då, lök, vitlök, vitt vin, grädde och en slurk fiskfond.
En galicier skulle dricka en Albariño till. Lagar de Cervera är på väg ut men det finns 20 pannor kvar i Hötorgsbutiken. Jag tycker faktiskt att ni ska unna er den.
7 kommentarer:
Det vattnas i gommen - tyvärr ligger Hörtorget ca 55 mil bort . . .
Grabben känner jag igen - stor kille som blir allt starkare av musslor!
På fredag ska jag kanske traktera honom och hans farbror med majskyckling fylld med gålever och tryffel... han kommer prata franska flytande efter det!
Givetvis får ni läsa om det först här!
Då behöver jag ett dryckestips innan fredag.
Tryffeljakten pågår... kan bli nåt enklare om vi har otur. På Willys säljs det "grillhink" som är oidentifierbara styckningsdetaljer av djur man inte hade en aning om att det var människoföda, alltihop dränkt i härligaste flintastekmarinad.Livet är inte kort nog.
"Grillhink" låter ohyggligt äckligt!
Vem kommer att prata flytande franska efter fredag? Farbror eller pojken? Satsar på pojken!
Knappast farbror.
Nä... det går åt 100 gram tryffel till en kylling, för dom pengarna kan man köpa en herrgård i södra Sverige... så det får bli nåt annat. Franskt, givetvis!
Tror vi får hoppas på sonen, pappa och farbror är alldeles för fast i mamma Scan-träsket.
Skicka en kommentar